Ravnatelj Trut u obilasku nevremenom pogođenih područja Vukovarsko-srijemske županije

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut obišao je danas, 25. srpnja 2023., bazu operacija koju je u Andrijaševcima uspostavila Državna intervencijska postrojba civilne zaštite s ciljem koordinacije intervencija, kao i nevremenom pogođene općine Privlaku i Komletince te grad Otok

Foto: MUP

U sklopu obilaska pogođenih područja, ravnatelj Trut nazočio je sastanku s vukovarsko-srijemskim županom Damirom Dekanićem i gradonačelnikom grada Otoka Josipom Šarićem koji su izvijestili o tijeku aktivnosti sanacije posljedica nevremena i daljnjim planovima.

Ravnatelj Trut istaknuo je kako su danas, na zahtjev županijskog stožera civilne zaštite, isporučena prva tri stambena kontejnera iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite koja su postavljena u općini Andrijaševci te u gradu Otoku. Također, tijekom dana isporučeno je 12 isušivača prema iskazanim potrebama općina Garčin i Slavonski Šamac. Ispomoć lokalnim snagama, pružaju i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji su osposobljeni za visinske radove i pomažu u sanaciji krovišta, rekao je Trut te poručio da će Ravnateljstvo civilne zaštite i dalje nastaviti pružati pomoć prema zahtjevima i potrebama s terena.

U aktivnostima otklanjanja posljedica nevremena, na području Vukovarsko-srijemske županije, danas je bilo angažirano oko 880 ljudi - vatrogasaca, pripadnika Hrvatske vojske, HGSS-a, Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, Hrvatskog Crvenog križa, pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene, povjerenika civilne zaštite, djelatnika komunalnih tvrtki, Hrvatskih šuma, HEP-a i volontera.

Iako se štete još utvrđuju, prema sadašnjim procjenama, na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježene su štete na više od 10 000 stambenih objekata, nastale uslijed olujnog nevremena koje je u proteklih nekoliko dana pogodilo područje županije. Još uvijek je bez opskrbe električnom energijom oko 430 korisnika kućanstava te se i dalje radi na popravcima sustava opskrbe.

 

Stranica