Radni sastanak pomoćnika ministra s djelatnicima Područnog ureda civilne zaštite Split

U prostorijama Područnog ureda civilne zaštite Split je u utorak, 15. listopada održan radni sastanak pomoćnika ministra dr.sc. Damira Truta s djelatnicima Područnog ureda civilne zaštite Split

Nakon uvodnog obraćanja pomoćnika ministra dr.sc. Damira Truta, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević prezentirao je podatke o popunjenosti radnih mjesta i pripadajućim službama, plana aktivnosti rada za naredno razdoblje te problematikom s kojom se djelatnici susreću u svakodnevnom obavljanju poslova. Pomoćnik ministra je nazočne upoznao s aktivnostima koje provodi Ravnateljstvo civilne zaštite, projektima koji su u tijeku te najavio niz osposobljavanja djelatnika, nabavku nove opreme, a sve u cilju jačanja stručnih kadrova.

Veliki dio problematike koja je obuhvaćena Zakonom o sustavu civilne zaštite, a teško je provediva na terenu, bit će uređena donošenjem novog Zakona o civilnoj zaštiti što će uvelike olakšati obavljanje svakodnevnih zadaća svim djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH.

Nakon sastanka, pomoćnik ministra obišao je Županijski centar 112 Split gdje je informiran o radu centra na novom i naprednijem CoordCom sustavu koji je pokrenut od 1. listopada ove godine te je svim djelatnicima Županijskog centra 112 zaželio uspješan rad i daljnju međusobnu suradnju s ostalim žurnim službama.

Stranica