Posljedice nevremena u više županija

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Rab nevrijeme 2.jpg
Šibensko-kninska županija
 
ŽC 112 Šibenik je tijekom dana zaprimio nekoliko dojava vezanih uz nepovoljne vremenske prilike. Radilo se o padu stabala na cestu, poplavljenim prometnicama, začepljenim odvodnim šahtovima, manjim odronima kamenja na prometnicama te jedan poziv vezan uz ispumpavanje objekta. Dojave su se odnosile i na porast razine mora u šibenskom Docu, koji je za sada uzrokovao plavljenje prometnice bez ugroze objekata.
 
Zadarska-županija
 
ŽC 112 Zadar također je tijekom dana zaprimio nekoliko dojava vezanih uz nepovoljne vremenske prilike. Zbog velike plime otrgnuta je veća brodica s lučkoga veza, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar. Brodica je dopremljena do luke i nije bilo štete.
 
Dubrovačko-neretvanska županija
 
ŽC 112 Dubrovnik od jutros je primio više poziva vezanih za kamenja i grane po prometnicama i u vezi prodora razine mora u prizemlje dvije kuće. Od vatrogasaca DVD-a Ston zatražene su vreće s pijeskom, kako bi se spriječilo daljnje prodiranje morske vode.

Istarska županija

ŽC 112 Pazin zaprimio je nekoliko dojava vezanih uz pad stabala na cestu i odrone kamenja. Dvije dojave odnosile su se na veću količinu vode po cestama Pule i Vodnjana. Bez opskrbe električnom energijom bila su mjesta na području Općine Gračišće.
 
Splitsko-dalmatinska županija
 
Olujno jugo koje je puhalo na području Splitsko-dalmatinske županije uzrokovalo je pad stabala na DC8 i lokalnim prometnicama, dok je nekoliko grana stabala palo i na vozila na području grada Splita. Od 13:00 sati voda i more počeli su ulaziti u podrume kuća i poslovnih prostora na području Omiša, Segeta, Kaštel Sućurca. U Omišu se rijeka Cetina izlila na dio grada - Punta, Smokvica, dio Priko. Od 14:45 sati zatvorena je cesta LC6166 Omiš-Kučiće.
 
Primorsko-goranska županija
 
Tijekom dana na području Rijeke i okolice zbog olujnog vjetra ŽC 112 Rijeka zaprimio je nekoliko dojava o srušenim stablima. Na intervenciji su bili vatrogasci JVP Rijeka, ozlijeđenih osoba nema. DVD Rab jutros je imao dvije intrevencije: ispumpavanje mora u centru mjesta Raba (Stari grad i Trg) i privezivanje broda na Palitu.
 
U prekidu su trajektne linije Stinica – Mišnjak, Brestova – Porozina i Lopar – Valbiska, katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka te brodska linija Mali Lošinj - Unije – Susak.
 
Zbog olujnog vjetra, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila; na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je za I. skupinu vozila, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, Krčkom mostu kao i na dionici ceste čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501), lokalnoj cesti Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i dodatno za II. skupina vozila.
 
Zimski uvjeti proglašeni su na svim cestama Delnica i Čabra kao i na A6 između Bosiljeva II. – Kikovice i DC3 između Vrbovskog i Kikovice.

Sve žurne službe, lokalna komunalna poduzeća i cestovne službe upućene su na teren i rade na sanaciji štete. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s čelnicima jedinica lokalne samouprave kontinuirano prate situaciju te će, u slučaju potrebe, poduzimati daljnje mjere.

Stranica