Pomoćnik ministra dr. sc. Damir Trut, sudjelovao je na godišnjem sastanku ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa

Foto: MUP

Redoviti godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa ove je godine održan u Zagrebu na kojem je prisustvovao i pomoćnik ministra, dr.sc. Damir Trut. Odabrane teme za raspravu su aktualne i korisne za rad Hrvatskog Crvenog križa. Sastanak ravnatelja započeo je s temom vodstva. Naime, svi ravnatelji društava Crvenoga križa vođe su svojih timova i važno je da se redovito educiraju o novinama načina vođenja kako bi efikasnije obavljali svoj posao.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markt naglasio je važnost okretanja budućnosti i upotrebi novih tehnologija za pomoć ljudima u potrebi. Istaknuo je i kako fokus Crvenoga križa treba biti na socijalnim temama jer je još uvijek veliki broj onih kojima je potrebna pomoć.
Sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa završen je zaključcima koji će poslužiti kao temelj za daljnji razvoj programa Hrvatskoga Crvenog križa, a na dobrobit onih kojima su ti programi i namijenjeni.

Brojni volonteri Crvenog križa i Crvenog polumjeseca su svakodnevno uključeni u ostvarivanje svojih humanih zadaća i ciljeva te kontinuirano promicanje svojih vrijednosti na dobrobit građana Hrvatske i cijeloga svijeta. Hrvatski Crveni križ je od svojeg osnutka ostao na temeljnim načelima - humanosti, nepristranosti i dobrovoljnosti te je kao takav temeljna i nezaobilazna snaga sustava civilne zaštite.
 
 

Stranica