Područni uredi civilne zaštite brojnim aktivnostima započeli obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/srok 2024 naslovna.jpg

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, koji se obilježava 13. listopada, Ravnateljstvo civilne zaštite organizira niz aktivnosti diljem Hrvatske s ciljem podizanja svijesti o rizicima od katastrofa i jačanja otpornosti zajednica

Ovogodišnje obilježavanje započelo je Festivalom SROK radionica u osnovnoj školi na temu “Budi protupotresni graditelj“, na kojem su se djeca kroz likovne radionice upoznala s modelima građevina, a kroz prezentacije u laboratoriju, interakciju i edukaciju na modelima potresa, poplave i erozije tla, saznali kako mogu utjecati na smanjenje rizika od katastrofa. Također, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite su održali i zanimljivu tematsku radionicu „Krize ne poznaju granice“ u parku prirode Velebit gdje su istaknuli važnost zajedničkih napora u smanjenju rizika od katastrofa jer smanjenje rizika od katastrofa je posao svih nas.

Ravnateljstvo civilne zaštite će tijekom listopada provoditi razne tribine, okrugle stolove, pokazne vježbe te edukativne radionice na lokalnoj i regionalnoj razini s ciljem podizanja svijesti i promocije važnosti smanjenja rizika od katastrofa.
 

Pregled aktivnosti vezanih uz obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa po područnim uredima i službama civilne zaštite:

​PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE OSIJEK


PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE SPLIT


PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE VARAŽDIN


PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE RIJEKA


PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE ZAGREB​



Stranica