Počeo tečaj Smanjenje rizika od katastrofa za nastavnike i ravnatelje škola jugoistočne Europe

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH domaćin je tečaja na temu ”Smanjenje rizika od katastrofa za nastavnike i ravnatelje škola” koji se održava u Termama Tuhelj od 21. do 25. listopada 2019. godine

Tečaj je organiziran u sklopu programa obuke za upravljanje u katastrofama Inicijative za prevenciju i spremnost na katastrofe - DPPI SEE i namijenjen je ravnateljima škola i nastavnicima iz DPPI SEE država. Na njemu sudjeluje 20-tak predstavnika iz osam država članica DPPI-a iz jugoistočne Europe – Albanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske i, naravno, Hrvatske.

Namijenjen je ravnateljima i nastavnicima koji će u naredna četiri dana kroz predavanja i vježbe učiti o važnosti smanjenja rizika od katastrofa u zajednicama i utjecaju koji na smanjenje rizika mogu imati škole te načinima smanjivanja rizika. Tečaj vode djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, a kao gosti predavači sudjelovat će također i predstavnici DPPI SEE Ureda te Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Stranica