Otvoren 16. Međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2019“

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/SIMPOZIJ_MINE1.jpg

Mađarski veleposlanik József Zoltán Magyar na otvorenju je uručio pohvalnice ministra unutarnjih poslova hrvatskim i mađarskim sudionicima uspješno provedenog projekta „De-Mine HU-HR II“

Foto: MUP

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut u ime Vlade RH  otvorio je 16. Međunarodni simpozij ''Protuminsko djelovanje 2019" koji se do 11. travnja održava u Slanom, pokraj Dubrovnika. Otvorenju su nazočili veleposlanik Mađarske koja je ove godine zemlja partner, NJ. E. József Zoltán Magyar, veleposlanik Norveške pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, NJ. E. Hans Brattskar, veleposlanik Sirije u Beču, NJ. E. Bassam Sabbagh i brojni drugi strani i domaći visoki dužnosnici.



Mađarski veleposlanik József Zoltán Magyar na otvorenju je uručio pohvalnice ministra unutarnjih poslova hrvatskim i mađarskim sudionicima uspješno provedenog projekta „De-Mine HU-HR II“, a u utorak će se Mađarska predstaviti i u okviru posebnog programa.

Skup su također pozdravili Katarina Markt, direktorica tvrtke HCR-CTRO u ime suorganizatora te u ime lokalne i regionalne vlasti zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević i načelnik općine  Dubrovačko primorje Nikola Knežić. Na marginama prvoga dana održan je bilateralni sastanak pomoćnika ministra Truta s norveškim veleposlanikom Brattskarom.



16. Međunarodni simpozij ''Protuminsko djelovanje 2019" nastavlja rad s temama: „Iskustva iz protuminskog djelovanje u svijetu“ i „Izazovi protuminskog djelovanja u migrantskoj krizi“ te s pokaznom vježbom „Uklanjanje i uništavanje eksplozivnih sredstava iz mora“. Vježbu će izvesti Zapovjedništvo specijalne policije i Protueksplozijske službe Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Podvodno razminiranje prezentirat će također Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno razminiranje iz Crne Gore.

Stranica