Održan sastanak između novog veleposlanika Republike Kolumbije i delegacije Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Delegacije/Columbia.jpg

U Ministarstvu vanjskih poslova RH održan je sastanak između novog veleposlanika Republike Kolumbije Nj.E. Miguela Camila Ruiza Blanca i delegacije Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH predvođene pomoćnikom ministra dr.sc. Damirom Trutom

Foto: MUP

Na inicijativu Veleposlanstva Republike Kolumbije u Beču, a prilikom primopredaje vjerodajnica veleposlanika Kolumbije Nj.E. Miguela Camila Ruiza Blanca predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, danas, 3. listopada, u Ministarstvu vanjskih poslova RH održan je sastanak između novog veleposlanika Kolumbije i delegacije Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u sastavu pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut i koordinatorica za poslove civilne zaštite Marijana Klanac.  
Razgovarali su o suradnji u protuminskom djelovanju te mogućnostima obuke u području razminiranja za stručnjake iz Kolumbije. Budući da je veleposlanik upoznat s predsjedanjem Republike Hrvatske Vijećem EU, razgovaralo se i o mogućem sastanku visokih dužnosnika dviju zemalja u prvom dijelu 2020. godine.  
Današnjem sastanku prethodio je posjet delegacija HCR-a i HCR-CTRO-a Republici Kolumbiji krajem svibnja prošle godine te sastanak predstavnika Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i HCR-CTRO s počasnim konzulom Republike Hrvatske u Bogoti, Mauriciom Restrepo Gomezom, održan 9. travnja ove godine u Slanome.
 

Stranica