Nevrijeme u kontinentalnoj Hrvatskoj

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/munja.jpg
Foto: Ilustracija

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom oko podne zahvatilo je kontinentalnu Hrvatsku. Manji problemi su zbog pada stabala ili grana na prometnice, polomljenih stupova električne i telefonske mreže te kraćih prekida u opskrbi električnom energijom u Osječko-baranjskoj županiji, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Probleme otklanjaju komunalne i cestarske službe, vatrogasci i radnici HEP-a. Nema dojava o ozlijeđenim osobama.
 
U vremenu od 11.00 do 15.30 sati Centar 112 Zagreb je zaprimio 13 dojava s područja grada Zagreba i 12 dojava s područja Zagrebačke županije o manjim materijalnim štetama (naginjanje ili rušenje stabala iznad prometnice ili na prometnicu, naslanjanje stabala na objekte, pucanje i padanje grana, naslanjanje stabala na električne vodove ili vodove tramvajske mreže, manja oštećenja na zgradama), što je nastalo kao posljedica olujnih udara vjetra.
 
U priobalju nema kiše jedino je zbog jakog vjetra došlo do prekida dijela pomorskog prometa prema dalmatinskim otocima, a u Splitu je zaprimljena dojava o padu ograde sa zgrade u izgradnji uslijed jakog vjetra. Oštećeno je nekoliko vozila a ozlijeđenih osoba nije bilo. U cestovnom prometu ima ograničenja za pojedine skupine vozila u Lici.
 
 

 

Stranica