​Nevrijeme na području Požeško-slavonske i Brodsko posavske županije

Nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je danas, 8. lipnja 2023., dijelove Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije

Foto: MUP

Stanje u 22 sata


Požeško-slavonska županija
Nevrijeme praćeno obilnom kišom koje je danas zahvatilo Požegu se polako smiruje. Na saniranju posljedica nevremena angažirani su JVP i DVD Požega te dodatno DVD Jakšić, Kaptol i Pleternica, Komunalac Požega, Tekija d.o.o. Vodovod Požega, Hrvatske vode i Hrvatske ceste. Županijski centar 112 Požega je zabilježio do sada oko 200 poziva. Na terenu su gradonačelnik Požege, zamjenik županice Požeško-slavonske županije i voditelj Službe civilne zaštite Požega.

Brodsko-posavska županija
U roku 20-tak minuta palo je preko 100 litara kiše u dijelu općine Rešetari koju je danas zahvatilo nevrijeme. U večernjim satima je održana sjednica Stožera civilne zaštite radi daljnjih aktivnosti. Vatrogasci i dalje rade na ispumpavanju podruma, a procijenjeno je više od 100 podruma za ispumpavanje. Ispravnost vode će ispitati Zavod za javno zdravstvo.


Stanje u 19:30 sati

Požeško-slavonska županija
Nevrijeme praćeno obilnom kišom je danas zahvatilo Požegu, pogotovo naselje Sajmište. Poplavljeni su dijelovi dvorišnih objekata i kuća te suterenski stanovi i podrumi. Do sada je odrađeno preko 60 intervencija na području Požege. Na terenu su sve žurne službe.

Brodsko-posavska županija
Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je danas šire područje općine Rešetari. Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je brojne pozive građana zbog prelijevanja vode u dvorišta i podrume te su angažirani vatrogasci DVD Rešetari, Nova Kapela i JVP Nova Gradiška. Na terenu su načelnik općine i predstavnici Hrvatskih voda.

Zbog velikog broja poziva prema ŽC 112 Požega i Slavonski Brod, Županijski centar 112 Osijek je zaprimio preko 100 poziva vezano uz nevrijeme.



Stranica