Dan izviđača

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/savez izvidaca.png

Dan izviđača se svake godine obilježava 19. svibnja

Dragi izviđači, upućujemo vam posebnu zahvalu za iskazanu predanost i humanost te spremnost za provođenje zadaća iz sustava civilne zaštite. I u proteklim mjesecima, brojni izviđači diljem Hrvatske dali su svoj doprinos volonterskim aktivnostima u borbi protiv koronavirusa. Čestitamo vam Dan izviđača i želimo vam uspješan izviđački rad!

Savez izviđača Hrvatske nacionalna je izviđačka organizacija i najveća organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj. Savez je osnovan 1952. godine te ima 60 godina iskustva u radu s djecom i mladima, a ujedno je i baštinik 100-godišnje tradicije skautskog pokreta u Hrvatskoj.

Savez aktivno sudjeluje u radu savjetodavnih tijela izvršne vlasti vezanih uz civilno društvo, volontiranje te rad s djecom i mladima, razvija partnerstva s relevantnim institucijama, organizira edukaciju za izviđačke voditelje, razvija međunarodna partnerstva i projekte s drugim nacionalnim izviđačkim organizacijama, te provodi ostale aktivnosti kojima se ostvaruje cilj djelovanja izviđačkog pokreta – razvoj društvenih, tjelesnih, umnih, duhovnih i osjećajnih potencijala mladih ljudi, kao odgovornih građana te članova lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice.



 

Stranica