Blagdan Svetog Bernarda - nebeskog zaštitnika planinara i gorskih spašavatelja

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/hgss-foto.jpg

U povodu 15. lipnja - blagdana Sv. Bernarda, nebeskog zaštitnika planinara i gorskih spašavatelja, upućujemo iskrene čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja

Foto: HGSS

Dugogodišnji profesionalizam i predanost koju pokazujete u svim intervencijama te kao neizostavni dio sustava civilne zaštite, rezultirali su prepoznatljivošću HGSS-a među građanima Hrvatske i njenim gostima, koji uvijek mogu računati na vašu pomoć, što Republiku Hrvatsku u segmentu sigurnosti rangira na vrlo visoko mjesto.
 
Želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu.
 
Ravnatelj dr.sc. Damir Trut i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je dobrovoljna, humanitarna, vertikalno ustrojena i nacionalna udruga koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Njeni članovi su alpinisti, speleolozi, visokogorski planinari i skijaši, a  osposobljeni su za pružanje prve medicinske pomoći i gorsko spašavanje uz pomoć helikoptera i potražnih pasa te za potrage na nepristupačnim terenima. Surađuje s različitim tijelima, organizacijama i ustanovama iz  područja civilne zaštite te obavlja edukaciju s ciljem sprječavanja i izbjegavanja nesreća na nepristupačnim terenima. Član je više međunarodnih organizacija i suosnivač Europskog speleospasilačkog udruženja (European Cave Rescue Association, ECRA).
 

Stranica