Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić posjetio Službu civilne zaštite Bjelovar

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Nevrijeme/sastanakbj1.jpg

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić posjetio je danas, 18. rujna Službu civilne zaštite Bjelovar i Županijski centar 112 Bjelovar te održao sastanak sa službama koje su dio sustava civilne zaštite, a bile su angažirane na sanaciji nevremenom pogođenih područja Čazme, Bereka i Grubišnog Polja

Foto: MUP

Na sastanku su, uz župana Marušića, sudjelovali i načelnica županijskog stožera civilne zaštite Marija Jungić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošića, voditelj Službe civilne zaštite Željko Vukoja, voditelj Županijskog centra 112 Bjelovar Danko Stavinoha te predstavnici žurnih službi - iz Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, zapovjednik Josip Heger i predsjednik Silvestar Štefović, ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa Melita Lozina i predstavnik HGSS-a Saša Jurić.

Župan Marušić zahvalio je Ravnateljstvu civilne zaštite i ravnatelju Damiru Trutu na promptnoj reakciji i pruženoj pomoći te pohvalio Državnu intervencijsku postrojbu civilne zaštite te sve žurne i nadležne službe koje su od prvog trenutka, a i još su angažirane na terenu i saniraju posljedice nevremena.

Podsjetimo, Ravnateljstvo civilne zaštite organiziralo je i u roku nekoliko sati dostavilo tri kamiona opreme potrebne za primarnu sanaciju krovišta i nadomjestak struje zbog ispada električne mreže. Oprema se sastojala od: 16.000 m2 folije i 1.600 m2 cerada, 10 agregata snage 5kW  koji su podijeljeni prema potrebama na području grada Čazme i Grubišnog Polja te 2 agregata snage 33kW koji su postavljeni jedan u vodocrpilište obzirom na poteškoće s opskrbom vode i drugi u Dom zdravlja u Čazmi.

Na sanaciji posljedica i dalje je angažirana Državna intervencijska postrojba Ravnateljstva civilne zaštite s 14 pripadnika kao ispomoć vatrogasnim snagama i HGSS-u na popravcima i prekrivanju oštećenih krovova.

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je ukupno 425 namjenskih poziva koji su zahtijevali angažman žurnih i drugih službi, od čega se 262 poziva odnosilo na tehničke intervencije radi saniranja krovišta, raščišćavanja i uklanjanja raznih predmeta, stabala i prepreka s prometnica i objekata, ispumpavanja vode zbog velike količine padalina te problema s elektrodistribucijom.

Djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar i dalje su angažirani svim raspoloživim kapacitetima na pogođenim područjima te su neprekidno u komunikaciji sa svim snagama na terenu, planiranju i koordiniranju aktivnosti s Ravnateljstvom civilne zaštite, žurnim službama, predstavnicima Crvenog križa, distributerima energenata, komunalnim poduzećima i pravnim osobama od interesa za sustav civilne zaštite, načelnicima i članovima stožera te čelnicima općina, gradova i županije.

Stranica