Žuto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/METEOALARM_0607.jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas u sklopu Meteoalarma žuto upozorenje za šire zagrebačko područje, zapadnu Istru te veći dio Karlovačke županije

Očekuju se lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom te jaki i olujni udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, s udarima većim od 65 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Također budite oprezni zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.
 
Za sutra su prognostičari izdali crveno upozorenje za velebitsko područje zbog vrlo jake i olujne bure, s najjačim udarima vjetra do 160 km/h, koja će slabjeti tijekom poslijepodneva. Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo da izbjegavate putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
 
Za ostatak Hrvatske za sutra je izdano narančasto upozorenje zbog olujnih udara sjevernog i sjeveroistočnog vjetra te jake i olujne bure podno Velebita s orkanskim udarima.

Stranica