Olujno nevrijeme u više županija

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/nevrijeme 2.jpg
FOTO: Ilustracija

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

 
Nevrijeme praćeno jakim vjetrom zahvatilo je sinoć oko 22:30 sati Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više poziva građana o posljedicama jakog vjetra na području Zagreba i okolice (stabla koja su pala na vozila i prometnice, oštećenja krovova i razbacanim prometnim znakovima na prometnicama te kontejnerima koje je vjetar pomaknuo na prometnice). Na području Zagrebačke županije dojave su iz Sv.I.Zeline, Mićevca i Bregane. Dvije osobe su ozlijeđene. Jednoj osobi cigla je pala na glavu, a veliko stablo palo je na vozilo te lakše ozlijedilo vozača.
Uslijed nevremena došlo je do kvarova na dalekovodima i ispadanja trafostanica na području Grada Zagreba, Zaprešića i Križa. Djelatnici Elektre tijekom noći otklonili su kvarove te je opskrba električnom energijom normalizirana.
 
Krapinsko-zagorska županija
 
Područje Koprivničko-križevačke županije je sinoć oko 22:40 zahvatilo olujno nevrijeme. Uslijed udara jakog vjetra i kiše došlo je do  kvara na elektroenergetskoj mreži. Bez struje su ostala naselja sa područja grada Pregrade, Krapine i Zlatara te općina Desinić, Đurmanec, Konjšćina, Budinšćina i Hrašćina. Djelatnici Elektre su tijekom noći otklonile kvarove.
Vatrogasne postrojbe angažirane su na uklanjanju porušenih stabala s kolnika na području Zlatara, Donje Stubice, Lupinjaka, Velikog Trgovišća, Desinića, Kumrovca i Krapine.
 
 
Zadarska županija
 
Zbog jakog olujnog vjetra od 01:40 sati zatvorena je dionica autoceste Sv. Rok-Posedarje, DC 54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, DC 27 Zaton Obrovački-Gračac. Zaprimljeno je više dojava o događajima uzrokovanim jakim vjetrom (otrgnute brodice, pao stup od struje, otrgnuti prometni znakovi).
           
Splitsko-dalmatinska županija
 
Jutros od 05:00 sati Županijski centar 112 Split zaprimio je dojave o 11 događaja prouzročenih pojačanom burom. Većinom se radi o stablima ili granama stabala koje su pale na prometnice Splita i Sinja) te kontejnerima za smeće koje je vjetar odgurao na ulicu. Nekoliko stabala ili grana je palo po parkiranim vozilima. Od 06:00 u prekidu je redoviti trajektni promet na liniji Sumartin-Makarska.


Stranica