​Započela dvodnevna konferencija „Izazovi u zaštiti industrije i infrastrukture“

U organizaciji časopisa Zaštita, danas, 27. listopada 2021. je u hotelu Westin u Zagrebu započela dvodnevna konferencija „Izazovi u zaštiti industrije i infrastrukture“ na kojoj će stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva govoriti o ključnim sigurnosnim izazovima s kojima se susreću u industriji i zaštiti kritičnih infrastruktura

Foto: MUP

U ime Ravnateljstva civilne zaštite i ravnatelja dr.sc. Damira Truta, sudionicima se pozdravno obratio načelnik Sektora za smanjenje rizika od katastrofa Dražen Štajduhar koji je govorio o prilagodbi nacionalnih zakonskih okvira u zaštiti kritičnih infrastruktura odredbama nove EU direktive o otpornosti kritičnih subjekata kako bi se postigla maksimalna kompatibilnost s modelima i rješenjima koja se propisuju i primjenjuju u Europskoj uniji.

U sklopu konferencije, izlaganje na temu Ususret novom Zakonu o kritičnoj infrastrukturi održat će voditeljica Odjela za kritičnu infrastrukturu i kulturnu baštinu Ivana Cesarec, koja će sudjelovati i u panel raspravi. Drugi dan konferencije, na panel raspravi o ulaganjima u infrastrukturu sudjelovat će voditeljica Inspekcije za radiološku i nuklearnu sigurnost Renata Laknar.

Stranica