Ravnateljstvo civilne zaštite na međunarodnom sajmu „SOBRA 2023“ u Sloveniji

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite međunarodnoj javnosti predstavlja specijalističku opremu i vozila za traganje i spašavanje

Foto: MUP

Na poziv Uprave za zaštitu i spašavanje Ministarstva obrane Republike Slovenije, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH sudjeluje na 9. Međunarodnom sajmu obrane, sigurnosti, zaštite i spašavanja - SOBRA 2023, koji se održava od 21. do 24. rujna u mjestu Gornja Radgona, u Republici Sloveniji.
 
U svrhu prezentiranja svog rada i opreme, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite izlažu specijalistička vozila i specijalističku opremu koju koriste za traganje i spašavanje. Posjetitelji će moći vidjeti kamion s komunikacijsko-zapovjednim kontejnerom i daljinski upravljanim robotskim vozilom MVF- 5 za KBRN incidente, čamac s rampom i vozilo za spašavanje u poplavama, Side scan sonar, specijalističke dronove te sustav za satelitski pristup internetu Starlink.
 
SOBRA je međunarodna manifestacija koja se održava svake dvije godine u rujnu, s ciljem prezentiranja međunarodnoj javnosti rada, aktivnosti i opreme slovenskih kapaciteta zaštite, obrane, sigurnosti i spašavanja. Glavne teme sajma su široka paleta proizvoda i usluga, od vojnih i policijskih vozila do osobne zaštitne opreme i informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Izložena su i specijalna tehnička, terenska i transportna vozila civilne zaštite te oprema i sredstva za tehničko spašavanje u prometnim nesrećama i ekološkim katastrofama.
 

Stranica