Nevrijeme na području više županija

Oko 13 sati područje Požege zahvatile su obilne oborine (50 do 70 po četvornom metru). Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga.

Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.
 
Angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Služba civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.
 
Zbog mnogobrojnih poziva građana, dio njih se „prelijeva“ u Županijski centar 112 Osijek.

Obilna kiša je jučer iza 12 sati zahvatila Grad Zagreb i dio Zagrebačke županije te prouzročila probleme s odvodnjom oborinskih voda. Zatraženo je deset intervencija u Zagrebu i pet u Zagrebačkoj županiji radi ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija i odštopavanja kanalizacijske mreže. Na jedno vozilo u Zagrebu pala je grana sa drveta.
 
Jučer oko 14:30 sati obilna kiša zahvatila je i prouzročila manje probleme i na dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije. Zbog vode na kolniku došlo je do zastoja u prometu na državnoj cesti 26, u naselju Dežanovac. Promet je normaliziran u 16:55 sati. Zatražena je jedna intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija obiteljske kuće u Grubišnom Polju. Zbog vode na kolniku, županijska cesta 3029 bila je zatvorena za promet u naselju Plošćica od 17:10 do 21:25 sati. U naselju Trnovitički Popovac vatrogasci lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva postavili su privremeni nasip radi obrane jedne obiteljske kuće, a zbog izlijevanja vode iz kanala.
 
 


Stranica