VIDEO: Čestitka ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damira Truta

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/naslona trut.jpg

Poštovane djelatnice i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, poštovani pripadnici sustava civilne zaštite čestitam vam Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske

I protekla godina bila je puna izazova za sustav civilne zaštite, pogotovo u svjetlu sve učestalijih i intenzivnijih izvanrednih događaja i ekstremnih pojava. Ratna događanja u Ukrajini i raseljavanje ukrajinskog stanovništva, još su jednom pokazali izuzetno važnu ulogu Ravnateljstva civilne zaštite, ali i cijelog sustava civilne zaštite u kriznim situacijama, koji su, sa svim ostalim relevantnim institucijama i udrugama na državnoj i lokalnoj razini, uložili velike napore kako bi se raseljenim osobama omogućio prihvat, zbrinjavanje i potpuna integracija u društvo.

Nedavni potres u Turskoj, potvrdio je važnost međunarodnog doprinosa u pružanju pomoći u ovakvim katastrofama. Republika Hrvatska je među prvim zemljama ponudila pomoć šaljući modul za urbano traganje i spašavanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, koji su uložili nadljudske napore tragajući za preživjelima u području Hataya.

Puno je toga napravljeno, puno opreme nabavljeno, puno aktivnosti odrađeno, da bi postigli prepoznatljivost u domaćim, ali i međunarodnim okvirima, gdje smo se kao sustav, visoko pozicionirali, gdje međunarodna zajednica traži i uvažava naše mišljenje, ekspertizu i znanje.

Nastavljamo dalje punim tempom, s fokusom na povlačenje sredstava iz projekata EU-a, kako bi sustav civilne zaštite podigli na još višu razinu.

Na kraju, svima koji su doprinijeli ostvarenju postignuća Ravnateljstva civilne zašite i cijelog sustava, upućujem iskrenu zahvalu, znajući koliko truda, znanja, vještina, ali i entuzijazma stoji iza toga i još jednom im čestitam njihov dan – Dan civilne zaštite.



Stranica