Upozorenje na opasne vremenske pojave za 10. i 11. prosinca





Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 10. prosinca crveno upozorenje za područje riječke regije, gdje se očekuje vrlo jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita te za područje Kvarnera, Velebita i sjeverne Dalmacije, gdje se očekuje jaka do olujna bura.

Također, izdano je crveno upozorenje i za sutra, 11. prosinca za područje Velebita, gdje se očekuje jaka, tijekom noći i jutra mjestimice i olujna bura. Najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h). Na Jadranu se očekuje jaka bura s olujnim, u početku podno Velebita i orkanskim udarima, postupno će slabjeti i poslijepodne ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak.

Za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar). Na Krčkom mostu, autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na dijelu dionice autoceste A1, od čvora Zadar II do čvora Pirovac, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.

Više informacija o stanju u prometu potražite na Hrvatskom autoklubu.

Stranica