U Zagrebu održana radionica "Trening za CECIS i sTESTA mreže"

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Delegacije/Radionica 1.JPG
Foto: MUP

U proterkla dva dana, 3. i 4. prosinca, u Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH održana je radionica «Trening za CECIS i sTESTA mreže» u okviru projekta „EU za bolju civilnu zaštitu - izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Europske Unije“.
 
Projekat  je započeo s implementacijom u 2019. godini, dok je njegov završetak predviđen u 2021. godini. Cilj projekta je jačanje kapaciteta civilne zaštite u Bosni i Hercegovini radi njenog pristupanja mehanizmu EU za civilnu zaštitu. Projektom je predviđena realizacija ukupno pet projektnih radnih paketa, a od kojih su najvažniji izgradnja kapaciteta civilne zaštite, obuka za interventne i spasilačke ekipe te pristup smanjenju rizika od katastrofa.

Na radionici je sudjelovalo ukupno 25 sudionika iz Ministarstva sigurnosti BiH, Federalne uprave civilne zaštite BiH, Uprave za civilnu zaštitu Republike Srpske i Odjela za sigurnost Distrikta Brčko. Sudionicima se predstavio rad kroz CECIS komunikacijski alat i dala se mogućnost kroz stožernu vježbu da isprobaju sve moduse komunikacije sa Europskim centrom za odgovor na katastrofe (ERCC).
 
Ovoj radionici prethodila je radionica održana od 28. do 29. studenog u Banja Luci.
 
 

Stranica