Održano predavanje „Uloga povjerenika civilne zaštite“ za 200 povjerenika civilne zaštite

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda civilne zaštite Split i grada Splita je u četvrtak, 5. prosinca održano predavanje na temu „Uloga povjerenika civilne zaštite“

Predavanje je održano u atriju zgrade gradske uprave za 200 povjerenika civilne zaštite i njihove zamjenike iz 34 gradska kotara grada Splita.

Prisutnima su se uvodno obratili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegov zamjenik, načelnik Stožera grada Splita Nino Vela.

Voditelj Službe za prevenciju i pripravnost Željko Šeravić održao je predavanje „Uloga povjerenika civilne zaštite“, a pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević održao je predavanje „Kada zvati 112“.

Uz predavanja na navedene teme, prisutnima je prezentirano Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH te uloga u sustavu kao i skorašnje obilježavanje 15 godina od uvođenja broja 112 u RH.

Također, pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Zoran Radunić održao je predavanje „Osposobljavanje građana u provođenju preventivnih mjera zaštite od požara“ te je predstavnik HGSS-a Grgo Puljas održao predavanje na temu „Građani-temelj sustava civilne zaštite“.

Nakon korisnih i edukativnih predavanja povjerenicima i njihovim zamjenicima podijeljeni su reflektirajući prsluci s oznakama civilne zaštite. Dobar odaziv na ova predavanja potaknut će daljnju suradnju grada Splita i Područnog ureda civilne zaštite Split na temu civilne zaštite i edukacije kao preventive u koju će se već sljedeći put uključiti i ostale operativne snage.

Stranica