U okviru projekta 'SEE ME 2' provedeno osposobljavanje operatera županijskih centara 112

U Tuheljskim toplicama je 1. listopada 2024. provedeno prvo od dva osposobljavanja djelatnika županijskih centara 112 za postupanje s osobama s invaliditetom u hitnim situacijama

Foto: MUP

Na osposobljavanju su sudjelovali djelatnici županijskih centara 112 iz Zagreba, Varaždina, Osijeka, Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Krapine, Požege, Siska, Slavonskog Broda, Virovitice i Vukovara, kao i djelatnici Sektora 112.

Polaznici su educirani o različitim vrstama invaliditeta, kao što su oštećenja vida, sluha i tjelesnog oštećenja do intelektualnih poteškoća te poremećaja iz spektra autizma. Predavači Udruge Spektar, Županijske udruge slijepih Split, Udruge gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske polaznicima su prezentirali različite strategije komuniciranja s osobama s invaliditetom ovisno o vrsti invaliditeta te dali upute za učinkovitu komunikaciju.

Podsjetimo, projekt SEE ME 2 provodi se do 31. prosinca 2025., a cilj projekta je izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom u hitnim situacijama. Projektne aktivnosti će, uz jačanje sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite u postupanju s osobama s invaliditetom u hitnim slučajevima, također pridonijeti poboljšanju razumijevanja rizika od katastrofa među osobama s invaliditetom te jačanju njihove spremnosti na katastrofe.


 

Stranica