U logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite primopredaja donacije vrijednosti 957.762,00 kn

U Logističkom centru civilne zaštite u Jastrebarskom 9. prosinca 2020. obavljena je primopredaja vrijedne donacije zaštitnih odijela vrijednosti 957.762,00 kn, koju su za potrebe zdravstvenog sustava donirale Sjedinjene Američke Države

Donirano je 96 500 komada zaštitnih odijela. Ovo je još jedna od donacija zaštitne, ali i medicinske opreme, SAD-a Republici Hrvatskoj od kad je proglašena epidemija.  
 
Na primopredaji su, uz pomoćnika ministra dr.sc. Damira Truta, nazočili veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nj.E. William Robert Kohorst i državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić .
 
Tom prigodom pomoćnik Trut zahvalio se na donaciji koja će zasigurno pomoći zdravstvenim  djelatnicima u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća prilikom skrbi za oboljele osobe od koronavirusa, naglasivši da je donacija rezultat dugogodišnje suradnje SAD, naročito Nacionalne garde Minnesote i Republike Hrvatske te izrazio zadovoljstvo iskazanom daljnjem obostranom interesu za nastavak te suradnje, između ostalog, u području smanjenja i upravljanja rizicima od katastrofa, KBRN-a, razvoja i implementacije zapovjednih sustava u izvanrednim situacijama, radiološke i nuklearne sigurnosti.

 


Stranica