U Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite održava se „Kamp kriznog menadžmenta“

U Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom, od 4. do 6. lipnja, održava se terenska vježba „Kamp kriznog menadžmenta“, u suradnji Veleučilišta Velika Gorica i Ravnateljstva civilne zaštite

Foto: MUP

Na vježbi, uz djelatnike Ravnateljstva civilne zaštite u ulozi predavača i stručnih instruktora, sudjeluju nastavnici studija Upravljanje u kriznim uvjetima i Krizni menadžment Veleučilišta Velika Gorica, 60 studenata iz Portugala Litve, Austrije i Češke te 30 studenata Veleučilišta Velika Gorica i Zdravstvenog Veleučilišta Zagreb.

Tijekom izvođenja vježbe održavaju se zadaće koje se odnose na planiranje i formiranje privremenog šatorskog naselja uz organizaciju života i rada te izvođenja nastave u terenskim uvjetima. Također, sudionici će imati mogućnost tijekom ova tri dana vježbe upoznati se sa zadaćama i specifičnom opremom temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite studentima će prezentirati daljinski upravljivo vozilo („robot“) , kao i specijalističku opremu koja se koristi za traganje i spašavanje u ruševinama, poput vibrafona i vibroskopa te komunikacijsko-zapovjedni kontejner Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Opremu, poput šatora, pokretne kuhinje s kompletom za pripremu hrane, zapovjednog vozila, opreme za kampiranje te ostala potrebna logistička sredstva za provođenje terenske vježbe osiguralo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

 
 

Stranica