U Hostelu Bjelovar u Novom Vinodolskom održana edukacija za učenike iz Ukrajine

U odmaralištu hostela Bjelovar u Novom Vinodolskom danas, 24. kolovoza 2022., održana je edukacija za četrdesetak učenika iz Ukrajine, djece policajaca, koji borave u hostelu zajedno s nekoliko pripadnika ukrajinske policije

Foto: MUP

Nazočnima se uvodno obratio pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Matko Škalamera koji je tom prilikom ukratko predstavio sustav civilne zaštite u Republici Hrvatskoj te im čestitao Dan neovisnosti Ukrajine koji se danas obilježava.
 
Djelatnik Hrvatskog centra za razminiranje Dejan Rendulić održao je edukaciju o opasnostima od mina i drugih eksplozivnih ostataka rata, prikazao trenutnu minsku situaciju u Republici Hrvatskoj kao i najčešća pokazna eksplozivna sredstva i protupješačke mine, koje mogu biti uzrok stradavanju ukoliko se ne poštuju znakovi upozorenja na minsku opasnost te druga pravila ponašanja u rizičnom okruženju.
 
Nakon toga djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, pročelnik Matko Škalamera i Željko Šporer, održali su edukaciju kojom su djeci ukazali na načine ponašanja i postupanja u slučaju velikih nesreća i katastrofa, djelovanje žurnih službi u takvim situacijama te važnost broja 112 za pomoć žurnih službi, a u sklopu edukacije prezentirana je i uloga potražnog psa u traganju za nestalim osobama.
 
Ova edukacija održana je u organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite.

Stranica