Sudjelovanje pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split u akciji pošumljavanja požarišta

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split u sklopu kampanje "Boranka" 2022. godine u subotu, 15. listopada, sudjelovali su na području Mosora u akciji pošumljavanja požarišta

Foto: MUP

Ovo je četvrta po redu ovogodišnja vikend akcija u organizaciji Savez izviđača Hrvatske, pošumljavanja požarišta na području Splitsko–dalmatinske županije, u sklopu najveće volonterske kampanje pošumljavanja požarišta Dalmacije – Boranka.
 
Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sudjelovali su na provedenoj akciji pružajući logističku potporu kao i u svim prošlim akcijama pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije.
 
Boranka je interaktivna kampanja koju Savez izviđača Hrvatske provodi od 2018. godine s ciljem podizanja svijesti građana, pogotovo mladih, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara. Riječ je o najvećoj europskoj volonterskoj akciji pošumljavanja požarišta. Ravnateljstvo civilne zaštite nastavit će suradnju te podupirati sve aktivnosti Saveza, kao važnog segmenta sustava civilne zaštite, pružajući mu logističku, ali i stručnu potporu u okviru svojih mogućnosti za provođenje aktivnosti, prvenstveno edukativnog karaktera.
 
Izviđačima s područja Splita i iz drugih dijelova Hrvatske danas su se pridružili učenici srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije, djelatnici Hrvatskih šuma, HGSS, civilne zaštita te brojni građani.

Stranica