Sudjelovanje Područnog ureda civilne zaštite Osijek u informativno-edukativnim aktivnostima povodom početka nove školske godine na „Sajmu antikviteta Osijek“

Područni ured civilne zaštite Osijek u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske sudjelovao je u subotu, 4. rujna na Sajmu antikviteta u Osijeku
 

Foto: MUP

Sajam antikviteta u Osijeku održava se svake prve subote u mjesecu i okuplja veliki broj posjetitelja, turista te izlagača iz cijele Hrvatske i šire, a ujedno je od strane građana i najposjećenija redovna manifestacija u gradu. Nakon stanke nekoliko mjeseci zbog pojave bolesti koronavirusa COVID-19, Područni ured civilne zaštite Osijek sudjelovao je na sajmu u ljetnim mjesecima – lipanj, srpanj, kolovoz i rujan pridržavajući se epidemioloških mjera i preporuka.

Za ovaj rujanski sajam posebno su pripremili promidžbene materijale i tiskane rasporede sati, koji su bili interesantni posjetiteljima sajma uoči početka nove školske godine. Područni ured civilne zaštite Osijek upoznao je zainteresirane građane s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te uputio građane za postupanje u nesrećama i katastrofama, a također je građanima podijeljen i informativno-promidžbeni materijal. Zainteresirani građani su imali priliku biti informirani i o minsko-eksplozivnim sredstvima i minskim sumnjivim područjima u Republici Hrvatskoj.  
 
Edukativne aktivnosti Područni ured civilne zaštite Osijek nastavlja provoditi i predavanjima u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, prema kalendaru nove školske 2021./2022. godine te se veselimo povratku u škole uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Stranica