Stručnjaci Ravnateljstva civilne zaštite održali predavanja studentima

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/SROK_2021_prezentacija.jpg

U organizaciji Hrvatske studentske asocijacije 10. i 11. svibnja održano je dvodnevno online Osposobljavanje mladih u kriznim situacijama  

Kao predavači sudjelovali su i stručnjaci Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Neven Szabo, voditelj Regionalnog nastavnog centra civilne zaštite Zagreb  i Jasminka Kovačević, voditeljica Odjela za edukaciju i podizanje svijesti.
 
Studenti su se kroz prezentaciju upoznali s načinom funkcioniranja i uloge sustava civilne zaštite od državne do lokalne razine, ključnim tezama smanjenja rizika od katastrofa, temeljnim operativnim snagama te kako postupati u slučaju poplava, potresa i požara.
 
Ovakva inicijativa ujedno pokazuje porast interesa za edukacijom na području civilne zaštite te volontiranjem mladih u sustavu civilne zaštite, kao i mogućnostima davanja svog doprinosa kroz udruge i daljnju suradnju s Ravnateljstvom. Hrvatska studentska asocijacija djeluje više od dvadeset godina na profesionalnom razvoju studenata te je njezin rad nagrađen s 15 dekanovih i četiri rektorove nagrade.
 

Stranica