Stanje, tendencija i prognoza vodostaja za 13. listopada 2020.

Hidrološki izvještaj - stanje, tendencija i prognoza vodostaja u RH za 13. listopada 2020. (DHMZ)
 

TRENUTNO STANJE OBRANE OD POPLAVA
Pripremno stanje: Korana – Karlovac; Kupa – Karlovac; Sava – Rugvica, Ustava Prevlaka, Dubrovčak, Jasenovac; Sunja – SunjaUna – Hrvatska Kostajnica

SAVA: Vodostaj Save do Dubrovčaka su u opadanju s tendencijom opadanja, a na hidrološkoj postaji Dubrovčak su u porastu s tendencijom opadanja. Nizvodno do Slavonskog Šamca vodostaji su u porastu s tendencijom porasta. Dalje nizvodno su vodostaji u stagnaciji s tendencijom porasta. Vodostaji su u domenama od srednjih do srednje visokih voda.

KUPA: Vodostaji do Jamničke Kiselice su u opadanju s tendencijom opadanja. Na hidrološkoj postaji Jamnička Kiselica vodostaji su u porastu s tendencijom opadanja. Dalje nizvodno su vodostaji u porastu s tendencijom porasta. Vodostaji su u domenama od srednje niskih do srednje visokih voda.

MURA I DRAVA: Vodostaji Mure su u opadanju s tendencijom opadanja, u domeni srednjih voda. Vodostaji Drave do hidrološke postaje Moslavina su u porastu s tendencijom opadanja. Nizvodno do Belišća vodostaji su u blagom porastu s tendencijom opadanja, a dalje nizvodno su u opadanju s tendencijom opadanja. Vodostaji su u domeni srednje niskih do srednje visokih voda.

DUNAV: Vodostaji u blagom opadanju s tendencijom blagog opadanja, u domeni srednje niskih voda.


Glavnina prognozirane oborine na području sektora  C i D očekuje se još danas 13. listopada te u četvrtak 15. i petak 16. listopada, pri čemu se ne očekuje značajniji porast vodostaja rijeka na području sektora C i D.

Izraženija oborina (kumulativno do 50 mm/m2) prognozirana je na području sektora E od srijede 14. listopada do petka 16. listoapda, pri čemu je moguć porast vodostaja manjih vodotoka i bujičnih tokova.

Izraženija oborina (kumulativno do 100 mm/m2) prognozirana je na području sektora F  od srijede 14. listopada do subote 17. listopada, pri čemu je moguć porast vodostaja manjih vodotoka i bujičnih tokova.


Stranica