Sastanak stručnjaka i Upravljačkog odbora Regionalnog savjetodavnog odbora za potragu i spašavanje zrakoplova – RASARAC

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/SASTANCI/Sastanak Rasarac.jpg

Dana 5. i 6. listopada u Banja Luci održan je 11. sastanak stručnjaka i 12. sastanak Upravljačkog odbora Regionalnog savjetodavnog odbora za potragu i spašavanje zrakoplova – RASARAC

Ovaj odbor okuplja predstavnike šest država dok Republika Hrvatska uz još četiri države ima status promatrača. Ravnateljstvo civilne zaštite predstavljali su načelnik Sektora 112 Davor Spevec u Upravljačkom odboru i gđa Arabela Vahtarić na sastanku stručnjaka.
 
Budući je posljednji sastanak održan u studenom 2019. godine tijekom ova dva dana predstavljeni su svi događaji koji su se proveli u državama s obzirom na ograničenja koja je postavila epidemiološka situacija i dogovorene su aktivnosti za sljedeću godinu koji obuhvaćaju dovršavanje postupka pripreme multilateralnog Sporazuma, dorade svih postupovnika, razmatranje proširivanje obuke za stručnjake.  
 
Predstavnik Republike Slovenije predstavio je vježbu koja je održana prošli tjedan dok je predstavnik Republike Hrvatske najavio nacionalnu ASAR vježbu 13. studenog u Splitu. Odboru se kao članica pridružila i Republika Bugarska, a Crna Gora je preuzela jednogodišnje predsjedanje od Bosne i Hercegovine.

Stranica