Ravnateljstvu civilne zaštite uručena Zahvalnica za doprinos razvoju Građevinskog fakulteta

Svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća je danas, 21. veljače u Velikoj predavaonici Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježio Dan Fakulteta  i 101. obljetnicu postojanja

Foto: MUP 

Svečana proslava započela je uvodnim obraćanjima i pozdravnim govorima, a potom se  uzvanicima obratio dekan prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.
 
Tom prilikom dodijeljene su Zahvalnice fakulteta tvrtkama koje su svojim dosadašnjim aktivnostima pružile veliku pomoć i podršku programima Fakulteta, posebno u realizaciji nastave i znanstvenih istraživanja. 
 
Zahvalnicu za doprinos razvoju Građevinskog fakulteta je pomoćniku ministra dr.sc. Damiru Trutu svečano uručio dekan Stjepan Lakušić.
 
S obzirom na dugogodišnju suradnju koja slijedi ideju uključivanja znanstvene zajednice u strateški bitne procese za Republiku Hrvatsku unutar koje su napravljene dvije nacionalne procjene rizika od potresa, zajedničko sudjelovanje na EU projektima te niz prijava znanstvenih projekata, suradnja na brojnim radionicama, suradnja s interventnim postrojbama te organizacija i sudjelovanje na nekoliko vježbi  uključujući zajedničko pružanje međunarodne pomoći Albaniji, odlučeno je da se Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH ove godine dodijeli Zahvalnica Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Također, nedavno je potpisan i Sporazum o suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će omogućiti suradnju i razmjenu u znanstvenom, istraživačkom i stručnom radu na područjima od zajedničkog interesa kroz  organizaciju i provedbu specijalističkih seminara, radionica i predavanja i drugih nastavnih aktivnosti, sudjelovanje u radu Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa, suradnju  u različitim oblicima edukacije u području upravljanja rizicima, sudjelovanje stručnjaka za procjenu oštećenja na građevinama u operativnim aktivnostima civilne zaštite, suradnju na znanstvenim i stručnim skupovima i dr.


Stranica