Ravnateljstvu civilne zaštite dodijeljena Povelja hrvatsko-turskog prijateljstva

U sklopu svečane akademije povodom 30. obljetnice rada Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, danas je Ravnateljstvu civilne zaštite dodijeljena Povelja hrvatsko-turskog prijateljstva kao zahvala za uspostavu i razvoj partnerskih i prijateljskih odnosa s nadležnim službama za zaštitu i spašavanje Republike Turske

Foto: MUP

Povelja je uručena ravnatelju dr.sc. Damiru Trutu, koji se zahvalio predsjedniku udruge Goranu Beusu Richemberghu, rekavši kako je ova Povelja poticaj za nastavak dobre suradnje i solidarnosti između hrvatskih i turskih službi nadležnih  za civilnu zaštitu, pogotovo u današnje vrijeme kada su velike katastrofe naša stvarnost.

Povelja se dodjeljuje osobito zaslužnim institucijama, organizacijama ili drugim pravnim osobama koje su u proteklom razdoblju bitno doprinijele razvoju hrvatsko-turskih prijateljskih odnosa, međusobnom razumijevanju i suradnji te afirmaciji misije Hrvatsko-turske udruge prijateljstva.

Rezultat dugogodišnje suradnje između Republike Turske i Republike Hrvatske najbolje se očitovala u pružanju uzajamne pomoći za vrijeme katastrofalnih potresa koje su pogodile obje zemlje.



 

Stranica