Ravnateljstvo civilne zaštite u 11.02 obilježilo Dan europskog broja 112

Danas obilježavamo Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 danas, 11. veljače Ravnateljstvo civilne zaštite prigodno je u 11.02 okupilo svoje snage u svih 20 županija i gradu Zagrebu i održalo komunikacijsku vježbu.

Komunikacijska vježba provedena je u svrhu uvježbavanja operativnih sektora, službi i odjela Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a s ciljem pravovremene, brze i učinkovite koordinacije i komunikacije na frekvencijama za žurne službe putem digitalnog radiokomunikacijskog sustava TETRA.

Na vježbi su sudjelovali djelatnici operativnih sektora Ravnateljstva civilne zaštite (Sektor 112, Operativni centar civilne zaštite, Sektor za pripravnost i koordinaciju i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite),  Područnih ureda civilne zaštite (Zagreb, Rijeka, Osijek, Split i Varaždin) i Službe civilne zaštite (Sisak, Pazin, Karlovac, Gospić, Slavonski Brod, Vukovar, Virovitica, Požega, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Čakovec, Koprivnica, Krapina i Bjelovar). 

Tom prigodom snimljena je i 21 fotografija s najljepših vrhova županija, a u Zagrebačkoj županiji, na Japetiću je za prisutne održana edukacija o radio komunikaciji, GPS-u, dronovima i potražnim psima.

Vijeće Europskih zajednica je 29. srpnja 1991. godine donijelo Odluku o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, koji sve hitne službe integrira u jedinstveni sustav, a ove godine obilježava 31. godinu postojanja u Europskoj uniji.

Sustav 112 u Republici Hrvatskoj čini dvadeset županijskih centara 112 koji zaprimaju hitne pozive i djeluju kao jedinstveni operativno-komunikacijski centri za sve vrste hitnih situacija.

Svim djelatnicama i djelatnicima sustava 112 čestitamo njihov dan, Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

Uz zahvalu na predanosti i trudu koje ste dosad nebrojeno puta pokazali, želimo puno uspjeha u daljnjem radu.
 


 Više o Danu jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112

Brošura



Stranica