Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH na manifestaciji “Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2019“

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH sudjeluje na manifestaciji “Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2019“ koja se održava od 17. do 19. listopada  u Postojni u organizaciji Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije

Ova manifestacija okuplja sve relevantne dionike sustava upravljanja u katastrofama u cilju prezentiranja njihovih aktivnosti i opreme javnosti, a na  njoj tradicionalno izlaže opremu za zaštitu i spašavanje i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Republike Hrvatske.

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut posjetio je ovaj događaj te je tijekom bilateralnog susreta s direktorom Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje Darkom Butom prezentirao organizacijske promjene u sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Obje strane ocijenile su suradnju Slovenije i Hrvatske na području civilne zaštite vrlo uspješnom i konstruktivnom te naglasile potrebu jačanja suradnje, pogotovo na području radiološke i nuklearne sigurnosti.

Manifestacija obuhvaća predstavljanje izložbi postrojbi civilne zaštite, profesionalnih i dobrovoljnih spasilačkih službi, policije i vojske te predstavljanje spremnosti i vještina na otvorenom od strane navedenih službi te natjecanje dobrovoljnih vatrogasaca. Također, u sklopu manifestacije održavaju se okrugli stolovi i prezentacije na kojima će sudjelovati međunarodni gosti.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH postavilo je izložbu vezanu za traganje i spašavanje u urbanim sredinama. Izložba obuhvaća elektronsku opremu za traganje za unesrećenim u ruševinama, rezanje, probijanje i podupiranje građevinskih konstrukcija te opremu za spašavanje. Prikazana oprema je sastavni dio Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.
 

Stranica