Ravnatelj Trut održao predavanje polaznicima Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut danas, 25. siječnja održao je polaznicima 26. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predavanje o sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“

Foto: MUP

U uvodnom dijelu, ravnatelj Trut pozdravio je polaznike prigodnim riječima te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom s Hrvatskim vojnim učilištem.
 
Polaznicima je predstavio rad sustava civilne zaštite, sudionike i operativne snage te ustrojstvo i zadaće Ravnateljstva civilne zaštite. Istaknuo je kako se u Ravnateljstvu civilne zaštite intenzivno radi na prilagodbi i jačanju zakonodavnog okvira, jačanju sustava upravljanja katastrofama kroz opremanje sustava civilne zaštite i svih operativnih snaga, nadogradnji i modernizaciji postojećih sustava, provođenju preventivnih aktivnosti kroz edukacije i osposobljavanja te podizanju svijesti građana o mogućim ugrozama i aktivnostima smanjenja rizika od katastrofa.

Također je istaknuo projekte koji se provode u sklopu programa Konkurentnost i kohezija te u sklopu Mehanizma unije za civilnu zaštitu, a koji pridonose podizanju sustava civilne zaštite na višu raznu, daljnjem razvoju te jačanju sustava kroz razna opremanja i obuku operativnih snaga i sudionika sustava za djelovanje u slučaju izvanrednih događaja, velikih nesreća i katastrofa.
 
Ovo predavanje na temu Civilna zaštita RH dio je Nastavnog plana i programa Ratne škole OSRH, predmeta Nacionalna sigurnost u okviru kojeg se obrađuju i teme iz područja domovinske sigurnosti.
 

Stranica