Pripadnici DIP CZ Split posjetili dva izviđačka logora

Foto: MUP

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Služba Split svake godine daje na korištenje Odredima izviđača sa svog područja zatražena materijalno tehnička sredstva, prvenstveno šatore i ostalo vezano za smještaj izviđača u izviđačkom logoru.
Ove „izviđačke sezone“ djelatnici DIP CZ Split, voditelj Službe Nikša Sladojević i Jasminka Roguljić posjetili su dva izviđačka logora. U utorak, 23. srpnja, posjetili su Odred izviđača pomoraca „Posejdon“ Solin koji logoruju u Blatu na Cetini, dok su slijedećeg dana, 24. srpnja, posjetili izviđački logor Odreda izviđača „Meje“ iz Splita koji logoruju na Bjelolasici, lokalitet Vrelce u blizini Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica. Prilikom posjeta izviđačima razgledali su logorišta, a naročito korištenje posuđene opreme kao što su šatori, poljski kreveti i ostala materijalno-tehnička sredstva.
Mlade izviđače su upoznali s ustrojem i zadaćama Ravnateljstva civilne zaštite i DIP-a CZ Služba Split, a razgovarali su i o mogućoj većoj suradnji na obostranu korist. Na opće oduševljenje na logorištu u Blatu na Cetini izviđačima su pripadnici DIP-a CZ Split demonstrirali spašavanje iz ruševina i to metodom klizanja unesrećenog niz ljestve. Svi su željeli sudjelovati,  bilo u ulozi unesrećenog ili ulozi spasitelja. Nadamo se da bi netko od vrijednih izviđača koji su pokazali veliku volju i htjenje u praktičnom radu, u budućnosti mogao postati i aktivni pripadnik DIP CZ Split, Tima za spašavanje u urbanim sredinama ili Tima za zbrinjavanje stanovništva.
 

Stranica