Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. svibnja 2020.

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/coronavirus_3.jpg

Danas je potvrđeno 15 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2176 oboljelih osoba, 1726 ih se oporavilo, a 87 preminulo. Dosad je testirano ukupno 44.218 osoba, a u samoizolaciji ih je ukupno 16.749

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio dvije odluke:
   

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 
Na konferenciji za medije je najavljeno kako će Hrvatski zavod za javno zdravstvo objaviti preporuke koje se odnose na daljnje popuštanje mjera vezano uz održavanje probi, kulturnih programa i manifestacija te organizaciju snimanja audiovizualnih i glazbenih sadržaja.

Od 11. svibnja moći će se pristupiti organiziranju proba uz ograničen broj sudionika.

Probe i izvedbe će se moći realizirati uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj higijeni, higijeni prostora, praćenju zdravstvenog stanja, ali i specifičnim mjerama za sve navedene aktivnosti kao što su prodaja i poništavanje ulaznica tijekom održavanja kulturnih programa i manifestacija ili vođenje evidencije o svim osobama koje sudjeluju na snimanjima te korištenju rekvizita, kostima i druge opreme.
 
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

Stranica