Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 2. travnja

Slika /slike/CIVILNA ZAŠTITA/GRB_SIVO.jpg

Danas je potvrđeno 48 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1011 oboljelih osoba, a 88 osoba se oporavilo. Preminulo je sedam osoba

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom. 

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada Republike Hrvatske osigurala je komercijalne repatrijacijske letove koje će obaviti nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u svrhu povratka hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u Talijanskoj Republici, Portugalskoj Republici, Kraljevini Španjolskoj te Kraljevini Švedskoj.

Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa pokrenula je donacijski program u kojeg se možete uključiti donacijom financijskih sredstava, medicinske ili neke druge zdravstvene opreme ili donacijom hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ.

Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave: Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

Stranica