Predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite na seminaru o Konvenciji o kemijskom oružju i kemijskoj sigurnosti i sigurnosnom upravljanju za zemlje članice EU iz Istočne Europe

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/KONVENCIJA O KEM ORUŽJU.jpg

U Zagrebu se od 6. do 8. rujna održava seminar o Konvenciji o kemijskom oružju te kemijskoj sigurnosti i upravljanju za zemlje članice EU iz Istočne Europe na kojem, uz predstavnike institucija iz 13 država, sudjeluju predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite kao dio Nacionalnog povjerenstva

Foto: MINGOR

Predavanja o metodama, strategijama i postupcima sprječavanja kemijskih nesreća i osiguravanja sigurnosti radnika, građana i korisnika kemijskih proizvoda održat će predstavnici institucija iz Italije i Sri Lanke te Organizacije za zabranu kemijskog oružja. Također, iz Republike Hrvatske će predavanja održati predstavnici industrije iz tvrtki INA, Saponia i Petrokemija, stručnjaci s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te predstavnici javne i državne uprave. 

Cilj seminara je podizanje svijesti o glavnim globalnim sigurnosnim pitanjima s obzirom na današnje migracije naroda i prijetnje terorizmom. U sklopu seminara posjetit će se i tvornica Petrokemija kako bi se sudionicima prikazale prakse koje se provode na terenu.
 
Seminar se održava u suradnji Organizacije za zabranu kemijskog oružja (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - OPCW), Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Nacionalnog povjerenstva Republike Hrvatske za provedbu Konvencije o zabrani razvijanja, proizvodnje, gomilanja i korištenja kemijskog oružja i o njegovu uništenju.
 
 

Stranica