Požar na deponiju plastike u Osijeku

Mole se građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe

Foto: MUP

5. listopada 2023.

I dalje je u tijeku gašenje požara na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike, a radi se na hlađenju i zatrpavanju požarišta.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije je sinoć, 4. listopada donio preporuku za obustavu rada tvrtki u industrijskoj zoni Antunovac. Više informacija će se znati danas nakon mjerenja kvalitete zraka u zoni požarišta i okolini.
 
Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije je privremeno obustavio rad u pojedinim školama. Popis škola se nalazi OVDJE.
 
Danas, 5. listopada je u 8:07 sati je, na zahtjev načelnika Stožera civilne zaštite općine Borovo, poslana poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK za područje općine Borovo u kojoj se mole građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja emisija u zraku izazvanih požarom u Osijeku.

4. listopada 2023.

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je noćas, 4. listopada u 00:40 sati dojavu o požaru na deponiju plastike u Brijestu kod Osijeka. Uz brojne vatrogasce, pomoć u gašenju pružaju pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek s daljinski upravljanim gusjeničarom (tzv. robotom za gašenje). 

O događaju je Županijski centar 112 Osijek obavijestio OKC Policijske uprave Osječko-baranjske županije, Inspekciju zaštite okoliša, Vodovod Osijek te načelnika Stožera civilne zaštite grada Osijeka.

U 04:50 sati, na traženje načelnika Stožera civilne zaštite grada Osijeka, iz Operativnog centra civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite, za šire područje grada Osijeka poslana je poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama - SRUUK, kojom se mole građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike u Brijestu.

Aktivirani su Stožeri civilne zaštite Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a Stožeri civilne zaštite općina Antunovac, Ernestinovo, Čepin i Vuka su u stanju pripravnosti.

U 10:45 sati je poslana je poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK za područje Općine Tordinci, u kojoj se mole građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike u Brijestu.

Na mjernim postajama kvalitete zraka u 7 sati zabilježeno je stanje:

  • OSIJEK – 1  indeks kvalitete zraka: Prihvatljivo

  • OSIJEK – 2  indeks kvalitete zraka: Umjereno
     


Informacije o kvaliteti zraka možete pratiti na:


Preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 

 



Stranica