Dodijeljena financijska sredstva žrtvama mina i njihovim obiteljima

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite obišli korisnike bespovratnih sredstava te proveli nadzor utrošenih sredstava

Foto: MUP

U sklopu projekta Razminiranje i društveno - gospodarska integracija, financiranog iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, djelatnici Nastavnog nacionalnog središta civilne zaštite obavili su terenski obilazak korisnika bespovratnih sredstava koja su im dodijeljena za poticanje razvoja poduzetništva. Kroz ovaj projekt po prvi put su dodijeljena financijska sredstva žrtvama mina i njihovim obiteljima.
 
Naime, uz razminiranje, projekt je za cilj imao i društveno-gospodarsku integraciju žrtava mina te je u sklopu te aktivnosti, u iznosu od 200.000,00 CHF, financirano pokretanje novih i unapređenje postojećih poslova za 15 minskih žrtava i članova njihovih užih obitelji.
 
Tako su tijekom rujna djelatnici Regionalnih nastavnih centara Zagreb i Split posjetili korisnike bespovratnih sredstava od Škabrnje, Gospića, Otočca preko Karlovca, Duge Rese i općine Barilović, sve do Zagreba, Siska, Belišća, općina Lipovljani, Antunovac i Nijemci te sela Laslovo. Radi se o OPG-ovima i obiteljskim obrtima koji se bave poljoprivredom, maslinarstvom, pčelarstvom, proizvodnjom stočne hrane i opreme za ugostiteljstvo, stočarstvom i sličnim djelatnostima.
 
Tom prilikom proveden je nadzor i kontrola utrošenih sredstava te su korisnicima dostavljene ploče i naljepnice vidljivosti projekta, pri čemu su korisnici izrazili zadovoljstvo ovim projektom.
 

Stranica