Potpora DIP-ovaca sportskim natjecanjima

​Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka su od 21. do 27. lipnja pomogli u organizaciji dvaju sportskih natjecanja održanima na području Gorskog kotara
 

Foto: MUP

U organizaciji ŠRD „Viševica“ na jezeru Lepenica u Fužinama održano je nekoliko natjecanja - kamp u podvodnoj orijentaciji, 4. otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj orijentaciji s disalicom za djecu, 30. otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj orijentaciji za juniore i seniore te finalna utrka Europskog kupa u podvodnoj orijentaciji, za koju su pripadnici DIP-a CZ Rijeka osigurali šatore i poljske krevete za natjecatelje. 
 
Udruga iznajmljivača privatnog smještaja „Furman“ iz Crnog Luga (Delnice) kao organizator i Hrvatski časnički zbor - Zajednica udruga kao suorganizator, a pod pokroviteljstvom Primorsko - goranske županije, organizirali su manifestaciju „Festival sporta, turizma, kulture i humanosti“, koja je održana u Crnom Lugu 26. lipnja 2021. Tijekom manifestacije održane su tri utrke - cestovna utrka „Goranski međunarodni polumaraton“ dužine 26 km na dionici Crni Lug - Malo Selo - Razloge - Crni Lug, građanska utrka na 12 km te obiteljska utrka na 4,2 km. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Rijeka ovu je aktivnost poduprla osiguravanjem šatora za potrebe organizatora, sanitetske potpore natjecanja, prometne regulacije staza, a pružili su i komunikacijsku potporu natjecanja. Pripadnici DIP-a CZ Rijeka Petko Drakulić i Sanja Komlenić sudjelovali su na mješovitoj obiteljskoj utrci te osvojili 3. i 4. mjesto (ujedno i prvo mjesto u kategoriji žena).
 
Demontaža postavljene opreme (na obje lokacije) obavljena je 27. lipnja 2021.

Stranica