Pošiljka zaštitnih maski u okviru dodatnih kapaciteta Mehanizma unije za civilnu zaštitu-rescEU

Foto: MUP

U logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom dana 7. srpnja 2020. godine održana je primopredaja zaštitne opremeRiječ je o zajedničkoj europskoj pričuvi medicinske opreme, uspostavljenoj ove godine kako bi se pomoglo zemljama pogođenima pandemijom koronavirusa. Rumunjska i Njemačka su prve članice koje su prihvatile ulogu središta za pohranjivanje nabavljenih medicinskih zaliha u okviru rescEU koje u potpunosti financira Europska komisija. 

Za distribuciju opreme zadužen je Koordinacijski centar za odgovor na hitne situacije, koji se brine o tome da se ona šalje onamo gdje je najpotrebnija. U ovom je sluča Republici Hrvatskoj dostavljena pomoć iz Rumunjske na temelju potreba koje je izrazila u svojem zahtjevu za pomoć u okviru Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu.

Pomoć se sastojala od 10 000 komada zaštitnih maski FFP2. U ime Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, navedenu donaciju je preuzeo voditelj logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite Mladen Boričević.
 
Tom prilikom Mladen Boričević zahvalio se na uručenoj opremi i kazao kako u ovim teškim vremenima, solidarnost i zajedništvo su izuzetno važni.
 
 
 

Stranica