Poplavljeno područje Kosinja

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/LIKA_SIJEČANJ_1.jpg
Foto: MUP

Situacija na poplavljenim područjima Kosinja iznimno je složena. Teren obilaze članovi Stožera civilne zaštite Općine Perušić.
 
Na području Gornjeg Kosinja prometuje jedan čamac na relaciji Gornji Kosinj - Kosinjski Bakovac po odluci o redu plovidbe od 08:00-16:00h svakim danom.

Također, zbog situacije sa COVID-19 zbog zaštite i sigurnosti stanovnika donesena je Odluka stožera da za vrijeme vožnje u čamcu može biti maksimalno 5 osoba pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Na snazi je i Odluka stožera o zabrani dolaska civila na područje Kosinja (osim stanovnika i osoba koje dostavljaju namirnice i lijekove) dok traje ovakva situacija, kako bi se smanjila ugroza za lokalno stanovništvo i omogućio lakši rad stožera te je zabranjeno okupljanje na lokacijama gdje članovi stožera obavljaju svoje aktivnosti.

Kako bi se izbjegle moguće nezgode zabranjeno je bez suglasnosti stožera civilne zaštite izlaziti na vodu s privatnim plovilima dok traju navedene mjere, kao i isplovljavanje ikakvih plovila za obilazak terena na području Kosinja bez suglasnosti Stožera civilne zaštite Općine Perušić.
 
Iz Stožera civilne zaštite mole stanovnike s područja Kosinjske doline da za vrijeme situacije s porastom vodostaja na području Kosinja pokažu razumijevanje i strpljenje.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stranica