Pomoćnik ministra Trut održao radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Karlovačke županije

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr.sc. Damir Trut se danas, 8 lipnja, susreo sa županom, ujedno i zapovjednikom civilne zaštite Karlovačke županije, Damirom Jelićem.

Foto: MUP

Radnom sastanku Stožera civilne zaštite Karlovačke županije nazočili su i Trutovi suradnici - koordinatori za poslove civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Marijana Klanac i Darko Majstorović, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Rijeka Matko Škalamera i voditelj Službe civilne zaštite Karlovac Alenko Hudak, zatim ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH prim. dr. Maja Grba-Bujević, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar, načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac prim. dr. Ervin Jančić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Jelica Magdić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Nikša Antica i glavni vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.
 
Pomoćnik Trut pozdravio je okupljene i uputio riječi zahvale u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davora Božinovića. “U odnosu na ostale stožere civilne zaštite, Stožer Karlovačke županije je imao dodatnu specifičnu situaciju jer se u jednom trenutku morao reorganizirati zbog odlaska većine članova u samoizolaciju. Međutim, to nije zaustavilo kontinuitet djelovanja i poduzimanja aktivnosti, što su u konačnici pokazali i sami rezultati” - izjavio je pomoćnik dodavši da je Ravnateljstvo civilne zaštite, kroz uspostavu odličnog i funkcionalnog distribucijskog centra, pružilo svu potrebnu logističku pomoć u zaštitnoj opremi, prvenstveno zdravstvenom segmentu, ali i pripadnicima sustava civilne zaštite Karlovačke županije. Pomoćnik je pohvalio izuzetnu komunikaciju između svih stožera civilne zaštite, koja je kontinuirana  i  svakodnevna te je puno pomogla u radu.” Stožeri se neće deaktivirati već će prijeći u režim praćenja daljnjeg razvoja situacije, koja uključuje pripremne aktivnosti za predstojeću turističku i protupožarnu sezonu, uzimajući u obzir prognozu vrućeg i suhog ljeta“- rekao je Trut.
 
Župan Jelić naglasio tri ključne točke rada: osnivanje ekspertnog tima, reorganizaciju stožera civilne zaštite i praćenje rada stožera od strane Karlovačke županije koja je pružila novčanu pomoć za gospodarstvo i samim građanima. „Sve to govori o dobroj organizaciji sustava. Pred nama su novi izazovi“ – naglasio je Jelić te se zahvalio svima, posebno građanima i građanima Karlovačke županije na disciplini.

Ravnateljica HZHM Grba-Bujević izrazila je zadovoljstvo i zahvalu svima koji su sudjelovali u borbi protiv širenja koronavirusa te naglasila kako sigurnost nije slučajna. ”Ovom je prethodio pravovremen i profesionalan rad na svim razinama“ - izjavila je Grba- Bujević te naglasila kako se prvenstveno slušala struka, što je bilo nužno u donošenju svih odluka.

Načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar održao je prezentaciju o aktivnostima županijskog Stožera civilne zaštite te iznio niz statističkih podataka koji potkrepljuju kompleksnost i obim odrađenog posla. Istakao je kako u cijelo to vrijeme nije bilo prodora u zdravstveni sustav županije, ni transmisije sa zdravstvenog na zdravstvenog djelatnika, kao ni s bolesnika na bolesnika unutar zdravstvenog sustava. Također nije bilo ugroze umirovljenika u staračkim domovima, što pokazuje da je cijeli posao odrađen kvalitetno i profesionalno.
 

Stranica