Pohvala Tehničko-taktičkom modulu Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/pohvala_albanija.jpg

Hrvatski časnik za vezu zaprimio je pismo zahvale od koordinatora iz Albanije koji se zahvalio hrvatskom timu na pruženoj pomoći

Tehničko-taktički modul Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite pomogao je stanovništvu Republike Albanije u procjeni strukturalnih šteta građevina i nakon povratka u Hrvatsku, hrvatski časnik za vezu zaprimio je pismo zahvale od koordinatora iz Albanije koji se zahvalio hrvatskom timu na pruženoj pomoći koji su svoj posao obavili prije svega savjesno i odgovorno.

U Albaniji je od 8. do 13. prosinca bio mobiliziran tim od pet građevinskih inženjera i tri pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH kao taktičko-tehnička potpora.
 

Podsjetimo, putem Koordinacijskog centra za odgovor na hitne situacije (ERCC - The Emergency Response Coordination Centre) Mehanizma Civilne zaštite Europske komisije, Albanija je zatražila pomoć građevinskih stručnjaka koji bi svojom ekspertizom mogli pridonijeti kvalitetnoj procjeni. Republika Hrvatska je 5. prosinca ponudila pomoć svog tima za procjenu štete na građevinskim objektima, a Republika Albanija je ponuđenu pomoć prihvatila.
 
 

Stranica