Olujno nevrijeme na području više županija

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je jučer, 2. lipnja 2022. u večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Grad Zagreb

Foto: MUP

Krapinsko-zagorska županija
 
Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer, 2. lipnja u 20:00 sati područje Krapinsko-zagorske županije. Velika količina kiše koja je pala uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija kuća u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela.  Zbog nanosa blata i vode na DC 229 između mjesta Miljana i Plavić, intervenirali su djelatnici Županijske uprave za ceste. Bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom. Građani su prijavili i veću materijalnu štetu, uzrokovanu tučom, na usjevima, vinogradima i voćnjacima. Voditelj Službe civilne zaštite Krapina obišao je najugroženija područja.
 
Zagrebačka županija
 
Zapadni dio Zagrebačke županije u 22:00 sata zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom. Najviše su nevremenom bila zahvaćena mjesta Jastrebarsko, Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić. U mjestima Čeglje i Gudci tuča je oštetila više krovova na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Jak vjetar uzrokovao je rušenje stabala na kolnik te su komunalne službe i vatrogasci radili na njihovom uklanjanju.
 
Grad Zagreb
 
U 22:00 sata Grad Zagreb također je zahvatilo nevrijeme sa jakim vjetrom i kišom. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb uklanjali su grane koje su pale na tlo i stablo koje je palo na parkirano vozilo.
 
Sisačko-moslavačka županija

Zbog olujnog nevremena koje je započelo oko 22:30 sati i trajalo do ponoći na području Sisačko - Moslavačke županije, Županijski centar 112 Sisak zaprimio je više dojava iz gradova Siska, Petrinje i  Kutine o poplavama u stambenim objektima i na prometnicama. U naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla su se srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na promenicu D36 srušio se bor. Na intervencije su izašle komunalne službe, vatrogasci JVP Sisak, JVP Petrinja, dobrovoljna vatragasna društva, komunalne službe te timovi HEP-a, Cesta Sisak i nadležnih policijskih postaja.

Stranica