Održane radionice u sklopu projekta ALTER112

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/alter 112_ožujak 24.jpeg

U Nastavnom nacionalnom središtu civilne zaštite u Jastrebarskom su, od 10. do 15. ožujka, održane sedma i osma radionica u sklopu projekta ALTER112

Foto: MUP

Radionice, u sklopu projekta ALTER112, okupile su djelatnike i voditelje službi Županijskih centara 112 i Operativnog centra civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite.

Provedena je obuka za rad operatera te prezentiran rad operativnih sustava CoordCom i Sfera. ​Polaznici su upoznati s normativnim uređenjem sustava civilne zaštite i broja 112 te dokumentima za operativni rad u sustavu 112. Također, polaznicima je prezentiran sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama koji je realiziran kroz projekt SRUUK. 

Izlaganje o operativnom radu kao i komunikaciji s Centrima 112 održali su i predstavnici drugih žurnih službi, a predavanje na temu komunikacije i stresa u radu operatera u žurnim službama održala je psihologinja Ravnateljstva civilne zaštite Ivana Matić Bogunović.

Polaznici su sudjelovali u otvorenoj raspravi vezanoj uz donošenje, izmjene i ažuriranje standardnih operativnih postupaka, uredbi i protokola te su imali mogućnost iznijeti svoja mišljenja, ideje i sugestije s ciljem unapređenja sustava 112.

Podsjetimo, ovim radionicama prethodile su radionice u Valbandonu, Kuparima i Jastrebarskom, a sveukupno se planira održati deset radionica.

 
 

Stranica