Održana evaluacijska radionica na temu povezivanja BiH s alatima za monitoring Europske unije

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/SASTANCI/BRČKO_1.jpg

U okviru Radnog paketa 1 projekta „EU za bolju civilnu zaštitu - izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Europske Unije“ održana evaluacijska radionica na temu povezivanja BiH s alatima za monitoring Europske unije

U okviru Radnog paketa 1 projekta „EU za bolju civilnu zaštitu - izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Europske Unije“ kojeg provodi Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske sa svojim konzorcijskim partnerom Asocijacijom za upravljanje rizicima iz Bosne i Hercegovine, 13. i 14. veljače 2020. u Brčkom je održana evaluacijska radionica na temu povezivanja BiH s alatima za monitoring Europske unije.
 
Na radionici je sudjelovalo ukupno 29 sudionika iz Ministarstva sigurnosti BiH, Federalne uprave civilne zaštite BiH, Uprave za civilnu zaštitu Republike Srpske i Odjela za sigurnost Distrikta Brčko. Tijekom dva dana predavači Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova nastavili su s predstavljanjem načina i primjera povezanosti Republike Hrvatske s Europskom unijom, s naglaskom na sustave ranog upozoravanja u civilnoj zaštiti, zakonskim i tehničkim aspektima korištenja sustava, korištenju Copernicus sustava te značaju ranog upozoravanja na radiološki ili nuklearni izvanredni događaj. Predstavljeni su i projekti Ravnateljstva – NICS sustav za upravljanje izvanrednim situacijama i SRUUK sustav za rano upozoravanje i upravljanje u krizama.

Prilog o radinici možete pogledati ovdje.
 

Stranica